OLTALAR ATILACAK DENİZDEN BÜYÜK ÖDÜL ÇIKACAK

DİDİM AÇIK DENİZ SPORTİF BALIK AVI YARIŞMASI, D-MARİN EV SAHİPLİĞİNDE YAPILIYOR

D-Marin Didim ve DOST (Didim Offshore Sportfishing Tournament), sportif ve amatör balıkçılık tutkunlarını yeni bir yarışma ile bir araya getirecek. Her yıl heyecanla beklenecek Didim Açık Deniz Sportif Balık Avı Yarışması’nın ilki, 29-30-31 Ağustos-1 Eylül 2019 tarihlerinde D-Marin Didim ev sahipliğinde Güllük Körfezi’nde gerçekleştirilecek.
Yarışmada uygun donanıma sahip tekneler, sportif balıkçılık ekipmanlarıyla yörede bulunan Mavi Kanat Orkinos, Kılıç Balığı, Sinarit, Trança, Fangri, Akya, Lambuka gibi balıkları avlayacaklar. Turnuva kuralları dahilinde puanlanan balıklar ekiplere sürpriz ödüller kazandıracak.
Son yıllarda dünyanın en popüler doğa sporları arasında sayılan “sportif balıkçılık” ülkemizde de binlerce kişi tarafından takip ediliyor. Bu spor için oldukça elverişli denizlere sahip olan ülkemizde birçok doğa ve deniz sever, düzenlenen balık avı turnuvalarına büyük bir ilgiyle katılıyorlar. Bu etkinlikle önemli bir deniz turizm çeşidi olan sportif balıkçılığın turizme, ekonomiye ve çevreye olan önemli katkılarından yola çıkan DOST, Doğu Akdeniz çanağında marinacılık ve yatçılık sektörünün gelişimine ve büyümesine katkıda bulunmak; iş ortaklarına değer yaratarak, sürdürülebilir çevre ve balıkçılık konusunda önemli bir farkındalık yaratmayı amaç ediniyor. Türkiye’de sportif balıkçılığa yeni bir kapı daha açan yarışmanın Didim turnuvasına bu yıl D-Marin Didim ev sahipliği yapıyor ve destek veriyor.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için https://www.dostdidim.com/
Instagram: https://www.instagram.com/dostdidim/
Face Book: https://www.facebook.com/dostdidim/

D-Marin Hakkında
Doğuş Grubu bünyesinde hizmet veren D-Marin, bu sektörde standartları belirleyen marka yaratmak amacıyla kurulmuştur.

D-Marin; İyon, Ege ve Adriyatik denizlerindeki benzersiz 14 marinasıyla, Doğu Akdeniz Çanağı ve Körfez Bölgesi’nin en büyük marina zincirlerinden biri olarak rekreasyonel yatçılığı teşvik etmekte, sunduğu altyapısıyla doğal su yollarına erişim sağlamakta ve ekonomik olarak da yerel istihdama ve büyümeye hizmet eden sürdürülebilir faaliyetler göstermektedir.

Grup, faaliyetlerine D-Marin Turgutreis ile 2003 yılında başlamış, 2009 yılında D-Marin Didim ve 2010 yılında da D-Marin Göcek ile Türkiye’deki marina ağını genişletmiştir.

D-Marin, 2009 yılında yurtdışına açılarak Šibenik’ te bulunan D-Marin Mandalina ile Hırvatistan’da faaliyetlerine başlamıştır. Nisan 2012’de Hırvatistan’ın en büyük marinası D-Marin Dalmacija ve butik marinası D-Marin Borik gruba dahil olmuştur.

D-Marin, Aralık 2012’de Lamda Development ile imzalamış olduğu ortaklık anlaşmasıyla, dünya standartlarında bir süperyat marinası olan Flisvos Marina’yı ve Kiriacoulis Mediterranean Cruises Shipping ile kurduğu ortaklık neticesinde, Yunanistan’da bulunan Gouvia, Lefkas ve Zea marinalarını bünyesine katmıştır. D-Marin, Ocak 2018’ de imzalanan yönetim sözleşmesi ile Karadağ’da bulunan Portonovi Marina’nın işletmeciliğini üstlenmiştir. D-Marin, Meraas ve Dubai Holding’le Dubai’yi lüks yatlar tarafından tercih edilen uluslararası bir destinasyona dönüştürmek üzere çalışmalara başlamak adına D-Marin Dubai LLC şirketini kurdu. 2019 yılında kurulan D-Marin Dubai LLC şirketi Dubai’de bulunan Al Seef, Business Bay, Jaddaf Waterfront marinalarına Marina Yönetimi hizmeti sunarak bağlama kapasitesini 8,773 çıkardı.

Aralık 2015’te, MB92 ile Barcelona’da yapılan ortaklık anlaşmasıyla yatçılık sektöründe, süperyatlara verdiği bakım ve onarım hizmeti ile faaliyet alanını genişletmiş, Nisan 2017’den itibaren, Fransa’daki 200 metre uzunluğundaki rıhtımı ile Blohm + Voss La Ciotat ve Ekim 2017’ den itibaren Compositeworks, süperyat bakım ve onarımında 25 yıllık tecrübe ve bilgiye sahip MB92 tarafından yönetilmeye başlanarak D-Marin ailesine katılmıştır. Eylül 2018’de MB92 Grubu, Blohm+Voss La Ciotat ve Compositeworks faaliyetlerini MB92 La Ciotat ismi altında birleştirerek hizmet vermeye devam etmektedir.

DOST HAKKINDA

Doğaya ve denize gönül vermiş,profesyonellerden oluşan ekip, 11 yıldır Gökova ve güllük körfezinde Sportif Balık avı Turnuvaları düzenlemekte. Ekip son 4 yıldır bu sektörde standart ve kuralları geliştirerek gerek katılımcılar gerekse ulusal ve sosyal medya aracılığı ile doğa ve çevre bilinci ve farkındalığı yaratarak sürdürülebilir balıkçılık ve sürdürülebilir çevre ile turizm endüstrisinin geleceğini korumak için sportif ve amatör balıkçılık meraklılarının heyecanla bekledikleri ve katıldıkları bir yarışmalar ziniciri oluşturmak için çalışıyor.
Necmettin Yay (Seafari Balıkçılık CEO’su)
Av. Can Özer (Özer Hukuk Bürosu)
Dr. Serdar Günseren (IGFA Türkiye Temsilcisi) (Uluslararası Olta Balıkçılığı Derneği)

‘’Bu turnuva katılımcıların gönüllü olarak katıldıkları centilmenlik, doğaya ve bireylere saygı gibi değer ölçülerine sahip, kendine özgü geliştirilmiş kuralları olan sportif bir yarışma etkinliğidir.
Dolayısı ile bu etkinliğin amacı çok balık tutmak veya tutturmanın ötesinde gerek katılımcılar gerek ulusal ve sosyal medya aracılığı ile doğa ve çevre bilinci ve farkındalığı yaratarak sürdürülebilir balıkçılık ve sürdürülebilir çevre ile geleceğimizi korumak ve toplumsal farkındalık yaratarak bireylerin sadece kendi nesilleri için değil gelecek nesiller için de özenli olmalarını sağlamaktır’’

TURNUVA KURALLARI;
• DOST Akdeniz Açık Deniz Sportif Balıkçılık Turnuvası’na özgün kurallar;
• IGFA (Uluslararası Sportif Balıkçılık Derneği) Sportif Balıkçılık Deniz Kuralları;
• Amatör Balıkçılık Sirküleri, (4/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞININ DÜZENLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2016/36) uygulamaktadır.
• Turnuvada “Yakala ve Sal” (Catch and Release) ve etik kurallar uygulaması sürdürülebilir balıkçılık ve çevrenin korunması adına öncelikle uygulanmaktadır.

Amacımız;
• Doğu Akdeniz Çanağında marinacılık ve yatçılık sektörünün gelişimine katkıda bulunmak;
• Marina ve yatçılık sektöründe büyümeyi sürdürmek ve iş ortaklarına değer yaratmak,
• D-Marin Didim de sportif balıkçılığa gönül vermiş ve verecek olan doğa dostu katılımcıların macera, heyecan ve öğrenme gibi tüm arzularını karşılayan gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı medyada geniş yankı bulacak bir Sportif Balıkçılık yarışması organize etmek,
• Bu spora gönül vermiş ve verecek olan katılımcılarla sponsorlarımız ve iş ortaklarımızı yeni, heyecanlı ve keyifli bir ortamda buluşturmak ve sektörle gelişime katkıda bulunmak,
• D-Marin Didim de sportif balıkçılık aktiviteleri gerçekleştirerek önemli bir Deniz turizm çeşidi olmaya aday sportif balıkçılık turizmini teşvik etmek;
• Bölgenin yükselen değeri olan sportif Balıkçılık aktivitelerini geliştirmek ve dünyaya tanıtmak,
• Gerek yurt dışı gerekse yerli sportif balıkçı tekneleri tarafından tercih edilen balıkçı dostu bir hizmet sunmak,
• Gerek katılımcılar gerek ulusal ve sosyal medya aracılığı ile doğa ve çevre bilinci ve farkındalığı yaratarak sürdürülebilir balıkçılık ve sürdürülebilir çevre ile turizm endüstrisinin geleceğini korumak,
• Toplumsal farkındalık yaratarak bireylerin sadece kendi nesilleri için değil gelecek nesiller için de özenli olmalarını sağlamaktır.

Neden Sportif Balıkçılık?
Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avustralya’da yürütülen çalışmalar, amatör avcılığın bu ülkelerde milyonlarca insan tarafından yapıldığını ve büyük bir ekonomi oluşturduğunu göstermektedir.
Sportif Balıkçılık, Türkiye’de de ilgi görmekte iç sular yanı sıra kıyı ve deniz alanınca zengin farklı ekosistemleri ve ekonomik aktiviteleri barındıran ülkemizde önemli bir ekonomik potansiyel yarattığı bilinmektedir.
Rekreasyonel balıkçılık uzun yıllardır yapılan, sevilerek hızla yaygınlaşan bir turizm aktivitesidir.
Sportif balıkçılık, gerçekleştirildiği bölgede doğrudan ve dolaylı ilişkili olduğu sektörlerde ekonomik bir aktivite yaratır (SFITUM, 2004). 19 Avrupa ülkesinde % 9,5 oranla toplamda 44,8 milyon amatör balıkçı bulunmaktadır. Avrupa’da Akdeniz’e kıyısı bulunan ülkelerde, amatör balıkçılık yalnızca kaynaklar üzerindeki baskıyı artıran önemli bir boş zaman aktivitesi değil aynı zamanda Avrupa’da yıllık 25 milyon amatör balıkçının 25 milyar Avro harcadığı bir ekonomik aktivitedir.
Benzer şekilde, Amerika’da tatlı ve tuzlu sularda gerçekleştirilen amatör balıkçılık çok önemli bir ticaret ve istihdam kaynağıdır. Sadece ABD genelinde 65 milyona yakın kayıtlı amatör balıkçı ile 18 milyar dolar gelir, 52,4 milyar dolar satış, 30 milyar dolar katma değer, 72 milyar dolar seyahat ve 370.000 kişilik istihdam neticesinde, sektörün ekonomiye konsolide katkısı 220 milyar dolar civarında olmaktadır. (NOAA, 2013).
Bu doğrultuda, Türkiye’de turizmin çeşitlendirilmesinde ve özellikle kıyısal alanların gelecekteki sürdürülebilir gelişiminde Rekreasyonel ve Sportif Balıkçılık büyük önem taşımaktadır.
Kılıç’giller (Billfish) ve Ton’giller (Tuna) türlerinin avcılığının da dahil olduğu Big Game (Büyük Av) ile Offshore (Açık Deniz) segmentleri, Sportif Balıkçılığın “Formula 1’i ” sayılmaktadır.
Yukarıdaki bilgiler ülkemizde bu sektörün, ne kadar ilgi çekeceği ve büyüyebileceği hakkında da fikir vermektedir.
Ülkemizde Sportif Balıkçılık gerek katılım gerek sektörel olarak büyük bir atılım içindedir. Amatör balıkçılık tutukunları yanısıra ülkemizin ileri gelen iş adamları, değişim ve macera ruhu ile sportif balıkçılık yapmakta ve ülkemizde düzenlenen yarışmalara katılmaktadır. Bu tür yarışmalara katılmak ve derece almak artık bir prestij yaratmaktadır.
IGFA Nedir?
1939 yılında kurulan ve merkezi Amerika’da bulunan IGFA, kar amacı gütmeyen ve üyeler tarafından desteklenen bir kuruluştur.
IGFA bu yıl kuruluşunun 80. yılını kutlamakta ve dünyada seçilmiş 321 temsilcisi 22.000 üyesi bulunmaktadır. IGFA Türkiye’de. Elvio PENNETTİ ve Dr. Serdar GÜNSEREN tarafından temsil edilmektedir.
Sportif Balıkçılık ile ilgili rekorlarını kayıt altına alan, Sportif Balıkçılık kurallarını belirleyen ve onayan öncü ve lider bir kuruluş olan IGFA, bunun yanı sıra tüm dünyada sucul yaşam alanlarının korunması için çalışan en büyük ve en önemli uluslararası dernektir. IGFA bu çalışmalarını tüm dünyada temsilcileri, biyologlar ve çeşitli kuruluşlar ile sürdürmektedir.
IGFA Rekerasyonel ve Sportif Balıkçılığın keyifli bir şekilde sürdürülebilmesi için balıkları ve sucul yaşam alanlarını etkili bir şekilde korunmasını teşvik ederek bilimin ışığında oluşturduğu eğitimler, koyduğu kurallar, etik ve sorumlu balıkçılık ilkeleri çerçevesinde çalışmalarını büyük bir kararlılıkla sürdürmektedir.
75 yıllık çalışmaların sonucu IGFA artık rekreasyonel balıkçılık konusunda dünya otoritesi haline gelmiştir. IGFA rekreasyonel balıkçılık ile bilim arasındaki köprüyü kurmuştur.
75 yıl önce su kaynakları limitsiz görülmekte iken günümüzde birçok balık türü ve sucul yaşam alanları tükenme tehdidi altındadır. Sportif ve rekreasyonel balıkçılığın karşı karşıya kaldığı bu durumla ilgili olarak IGFA, sürdürülebilir balıkçılık alanında da lider bir rol üstlenmiş olup dünya olta balıkçılığı tarihinin korunması ve kayıt altına alınması konusunda da çalışmalar yapmaktadır.
IGFA, rekreasyonel balıkçılığın korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için yapılması gereken en önemli işin, gençleri balık biyolojisi ve su yaşam alanları ile ilgili eğitmek olduğuna inanmaktadır. Bu amaçla, IGFA çocuklara yönelik çevre yönetimi ve etik olta balıkçılığı önemi hakkında uygulamalı balıkçılık ve Deniz Bilimleri eğitim programları geliştirmiştir.
2013 yılında, IGFA eğitim programı üzerinden 48.919 çocuğa ulaşılmıştır. 1998 yılından bu yana yaklaşık 450.000 çocuğa insan etkisinin çevrelerindeki dünyayı nasıl etkilediğini ve çevre koruma önemi hakkında eğitim verilmiştir.
Bu eğitimler etik olta balıkçılığı ile somutlaşmakta ve gelecekte bizleri bekleyen kötü durum için pozitif yönde proaktif davranış değişikliğini sağlamaktadır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR